Teruggaaf of naheffing premies Whk

Belastingen
Salarissoftware salarisjobs
Share Icon facebook Icon linkedin Icon whatsapp

Teruggaaf of naheffing premies Whk

Het kan voorkomen dat in onderstaande situaties het gedifferentieerde premiepercentage Whk beschikking moet worden gecorrigeerd:

  1. U hebt als werkgever de percentages pas na 1 januari doorgekregen, of u bent starter. Nadat de eerste loonaangifte is gedaan en de ontvangen premiepercentages afwijken met die in de loonaangifte zijn gebruikt.
  2. U heeft bezwaar bij de Belastingdienst aangetekend tegen de beschikking Whk, doordat bijvoorbeeld de uitkeringen niet correct waren. Hierdoor heeft de Belastingdienst de premiepercentages aangepast en u voorzien van een gecorrigeerde beschikking Whk.

Na aanpassing van de juiste premiepercentages in de salarisadministratie kunt voor de reeds verstreken loontijdvakken bij de Belastingdienst een teruggaaf of naheffing voor het verschil van de reeds betaalde premies indienen.

Het voor dit doel bestemde formulier “Verzoek teruggaaf of naheffing” kunt u via de Belastingdienst  downloaden.

Voor de goede orde, u dient de premiepercentages dus in te geven in uw salarisadministratie, na de reeds verstreken loontijdvakken. U hoeft dan niet met terugwerkende kracht de reeds verstreken loontijdvakken te corrigeren. Hiervoor gebuikt u dus het daarvoor bestemde formulier.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een email naar kenniscentrum@salarisjobs.nl

Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervan.