Foutcodes Loonaangifte 2024 gepubliceerd

Belastingen
Belastingdienst
Share Icon facebook Icon linkedin Icon whatsapp

Foutcodes Loonaangifte 2024 gepubliceerd

De ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen’ voor het eerste halfjaar van 2024 is door de Belastingdienst online gezet. Deze kan door een werkgever gebruikt worden als er naar aanleiding van het rapport ‘Foutmeldingen werknemersgegevens’ een fout moet corrigeren. Deze is hier terug te vinden: https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/toelichting_foutm_aang_loonheffing_lh5111t41fd.pdf

Deze toelichting geeft werkgevers een overzicht van de foutmeldingen die zij in een foutenrapport kunnen tegenkomen. Dit gaat om de loonaangiften over de maanden januari tot en met juni en periode 1 tot en met 6 bij een vierwekelijkse aangifte. Verder biedt de toelichting uitleg over de manier waarop werkgevers de fouten kunnen herstellen.

De Belastingdienst weigert aangiftes met fouten niet maar het is wel belangrijk dat een werkgever de fouten herstelt in zowel de loonadministratie, als de aangifte loonheffingen. Dan komen de juiste gegevens ook terecht in de polisadministratie van UWV.